הקשר בין סבון טבעי, קרם ברולה, ושני טון לבנדר
קיים קשר נסתר בין סבון טבעי, איכותי ואוכל טוב.
כמו קרם ברולה חם במסעדת יוקרה, סבון איכות מפנק יודע לעורר את החושים בתחושות מענגות – קרמיות עשירה ומזינה, ניחוחות מפקחי לב ומקפיצי חושים, ומעבר לכל הנאה גדולה שמגיעים לכפית או למקלחת הראשונה.
לכן, זה לא מפתיע שהתחושה כשעומדים מול מבחר מפתה של סבונים טבעיים איכותיים ומול ויטרינה של קונדיטוריה מוקפדת ומוצלחת היא כמעט זהה. פשוט עומדים נפעמים ואי אפשר להחליט עם מה להתחיל. רוצים לטעום ממש יותר מהכול, וממש לא פשוט להחליט על מה אפשר לוותר, כי, מה לעשות, לרוקן את החנות אי אפשר…
הכנת סבון טבעי בבית – פרויקט בסדר גודל קינוחי
אם נמשיך לזרום עם קו המחשבה הזה, אז לא מפליא שתהליך הכנת סבון טבעי בבית דומה מאוד להחלטה, מהסוג שקופצות על רובנו מדי פעם, להשתגע וללכת על “פרוייקט” קינוחי יוצא דופן מאחד מספרי הבישול הנוצצים שבדרך כלל בעיקר מפארים את המדף. יום אחד מיוחד, פשוט מחליטים ללכת עם הלב, נגד כל ההגיון והשכל הישר, ולהכין את ה-“מרקיז” ארבע סוגי שוקולד עם קרם אגוזי לוז ואגסים ביין קינוח לבן, שכבר שנה קורץ לכל המשפחה מהתמונה הזו שפרוסה על שני עמודים בשער הקינוחים.
זה אותו סיפור בדיוק עם הכנת סבון ביתי.
המדריך הזה נכתב על מנת ללוות, ללמד ולעודד אתכם, משלב החלום ועד ההתפעלות מהסבון הטבעי המוכן
תהליך הכנת סבון ביתי טבעי, היכרות כללית
תהליך הכנה של סבון טבעי, אחרי שמתנסים בו כמה פעמים הוא בעצם פשוט מאוד, ובהמשך לתיאוריית הקשר בין סבון לאוכל טוב שהזכרנו במבוא, דומה מאוד להכנה של פודינג.
כשמדברים על סבון חייבים רגע לגעת התהליך הכימי שאנחנו הולכים לבצע פה.
סיבון (sapofinication) הוא תהליך טבעי, די פלאי, שקורה כאשר משלבים שלושה מרכיבים יסודיים:
א. שומן
ב. בסיס (בדרכ נעזרים בסודה קאוסטית כבסיס מעולה)
ג. תנועה פיזית של ערבוב וערבול.
כאשר מערבבים את השומן עם הבסיס ומערבלים, נוצרת מסה של סבון טבעי במרקם של “מעדן חלב” או פודינג חם, שאותה יוצקים לתוך תבנית להתקרר ולהתייצב.
לאחר כמה שבועות התהליך הכימי של החיבור בין השומן לבסיס מסתיים לגמרי, ומה שיש לכם בידיים זה סבון נפלא מוכן לשימוש. כמובן שיש עוד הרבה להסביר, אבל זו התמונה הכללית.
זה די פשוט ברגע שמנסים מספר פעמים!
האמת, זה נראה כמו פרויקט מפחיד, והתהליך באמת לוקח זמן. מצד שני, שימו לב שכל שלב מצד עצמו הוא פשוט מאוד, ושזמן העבודה בפועל הוא מועט והעבודה קלה ונעימה. מצד שלישי, ההמתנה היא קצת מבאסת. כשמסיימים את התהליך עצמו, אנחנו צריכים לחכות שהיצירה המופלאה שלנו תעבור תהליך יישון (עוד על הנושא הזה בהמשך). כשמכינים אוכל, בהמשך לאנלוגיה הקודמת, כל מה שמתחשק לעשות זה לטעום.
אני מאמינה שקצת סבל מוסיף הרבה תענוג בחיים, אז סבלנות והתרגשות זה שם המשחק פה